Cor & Dennis: Travelling Southeast-Asia!

Week 1 Maleisië

Allereerst iedereen bedankt voor alle berichten smsjes en e-mails!

Onze reis begint met een vlucht van Etihad airways, dit klinkt cheap maar blijkt een luxe maatschappij te zijn, we worden perfect verzorgd. Na een korte tussenstop in Abu Dhabi vliegen we door naar Kuala Lumpur (KL). Aangekomen op het mega vliegveld weten we onze backpacks snel te vinden en gaan we met een rammelbus naar KL. De eerste 2 nachten verblijven we in het hostel Pondok Lodge dat in het hart van KL ligt (golden triangel). De eerste avond hebben we een wandeling gemaakt rondom het hostel en zijn we met enige twijfels bij een klein restaurant gaan zitten. De bestelde Mee Goreng bleek ontzetten heet maar wel lekker te zijn. De stad is overweldigend met zjin drukte en veel verschillende culturen, het verschil tussen arm en rijk kan per straathoek enorm verschillen. 's Avonds hebben wij de Petronas Towers en de Kuala Lumpur Tower bekeken. We kunnen zeggen dat is in het donker erg indrukwekkend. Dag 2 hebben we een wandeling gemaakt (a.d.h.v. de Lonely Planet) door Chinatown, in de middag zijn we met de bus richting de Batu Caves gegaan om te genieten van de grot die slechts 120 jaar geleden is ontdekt. Het openbaar vervoer blijkt goed geregeld en goedkoop, al zijn de wachttijden soms lang.

Na KL zijn we in de trein gestapt richting Ipoh dat bekend staat om z'n koloniale achitectuur. Na een lange reis van 3 uur kwamen wij bij het hotel Embassy waar een paar oude mannetjes ons opwachtte. Na het inchecken een rondje gedaan door de stad. Tot onze grote verbazing was er weinig te beleven in dit ‘spookstadje'. Veel winkeltjes waren gesloten en gebouwen verweert, vervallen of onbewoond. Een enkele keer was een vervallen gebouw, bewoond door een grote groep spreeuwen. Na een rondje door de stad en de avondmarkt nog een terrasje gepakt. Je zit letterlijk op straat en de lantarenpalen doen dienst als terrasverlichting. Vervolgens in een erg warme kamer proberen te slapen, helaas bleef het lawaai van de brommers en auto's ons de hele nacht wakker maken. De volgende dag op tijd uit bed, we halen zoete broodjes bij een eettentje en lopen met bepakking naar de bushalte om met de bus naar Lumut te gaan.

Lumut is een plaatsje aan de kust vanwaar een boot vertrekt richting Pulau Pangkor. Aangekomen op het eiland worden we door een taxi (ze hebben hier enkel roze taxi-busjes en veel brommertjes maar geen auto's) naar het plaatsje Teluk Nipah gebracht. Er zijn hier vier straten, het eilandje heeft erg mooie stranden en er heerst een uiterst relaxte sfeer. Het is echt een droomeiland met zeer relaxte mensen die het grootste deel van de dag in hun hangmat liggen. Iedereen doet hier gewoon wat ze leuk vinden en geld heeft weinig betekenis. We overnachten hier bij het Nazri Napah Camp in punthutjes aan de rand van de jungle en op 150m vanaf het strand. Terwijl je aan het strand zit te genieten van lokale aparte snacks komt er regelmatig een Toekan (vogel) vlak bij ons zitten en slingeren kleine aapjes op 50m van onze slaapplek door het groen. Tijdens ons verblijf op dit eiland hebben we o.a. gesnorkeld en met een brommertje over het eiland gecrossed.

Na twee dagen relaxen besluiten wij naar een ander eiland te gaan, Pulau Penang. Het reizen duurt een uur of vier (met een buschauffeur die flink hard rijdt), toch doen we door de lange wachttijden voor vertrek er de hele dag over. In tegenstelling tot ons vorige eiland is hier commercieel, er staan veel flats en alleen in ‘onze straat' bevinden zich al een kleine 10 hostels. Onze eerste indruk van Georgetown op Pulau Penang is dat het hier te toeristisch is met veel Nederlanders. Toevallig zijn we chinese rituelen tegen gekomen. Hierbij werden boze geesten verdreven door ze eerst op te roepen en vervolgens met vuur te verdrijven.

Echt leuk aan het backpacken is dat je veel contact hebt met de lokale bevolking en we snel aan de praat komen met andere backpackers. Het eten is verrassend en de hygiëne is ver te zoeken, toch valt het eten tot zover nog steeds goed. In de restaurantjes zit je op plastic tuinstoelen, onder witte TL-verlichting en met tegels aan de muur. In tegenstelling tot Nederland zijn hier de dagen droog bij zo'n 32 graden, dat betekend wel dat als er met backpack gelopen moet worden je nat van het zweet bent.

Tot zo ver week 1

Sander

Hoi Cor,

Klinkt geweldig tot nu toe. Veel plezier nog!

gr. Sander

Fam. Hoegen.

Hoi Cor en Dennis,

Erg leuk om jullie zo te kunnen volgen. We zijn benieuwd naar jullie volgende verhalen en foto's. Geniet ervan.

Groeten uit Vriezenveen.

Marijne

He Cor (en Dennis),

Fantastisch verhaal, superleuk geschreven ook! En voor mij als toekomstig Maleisie-ganger ook erg interessant! Ik kijk nu al uit naar het volgende verhaal!!

Liefs, Marijne

Elise

Hey Dennis en Cor!
Hartstikke leuk om jullie verhaal te lezen!
Mooie foto's! Geniet er maar lekker van!
Liefs Xx Elise

Mini Smelt

Hallo Cor en Dennis,

mooi om te lezen en zo met jullie mee te reizen.
Heel veel plezier!
Mini en fam.

riet en johnnie.

wat een leuk verslag van de eerste week.
de foto's zijn heel mooi, wel een hele belevenis!
de groetjes van de rouhofjes.

Alice en Michel

Hoi Cor en Dennis,

Leuk om jullie verhaal te lezen. Het komt ons allemaal bekend voor! Leuke foto's ook!

Jullie gaan vast deze week ook nog naar de Cameron Highlands! Ik ben benieuwd welke foto's jullie daarvan maken!

Heel veel plezier nog en geniet ervan!
Groetjes Alice, Michel en Gijs

Agnes

Wat fijn dat alles zo goed gaat, een hele ervaring,
leuk om jullie zo te volgen. geniet ervan al het moois.
Groten Agnes

Familie Hekkert

Dag Dennis en Cor,
Wat een prachtige indruk van de jullie eerste dagen daar. Veel succes en vooral plezier met het vervolg van jullie reis!

Groeten de buren.

Rob

Jo Benny Lava en Cor!
Ziet er top uit daar. Mooie foto's ook. Al mooie vrouwtjes gespot? En het bier? Hoor het wel. Veel plezier nog
xx

nick en elise

hee dennis en cor

het ziet er super uit en maak er nog wat vn he!
wij zijn bijna rond met het huis en de sleutel is onderwegg:P
morgen tekenen en dn gaat het los:P

groetjes!!

Niels

Ha Cor en Dennis,

Leuk om op deze manier bij jullie reis betrokken te zijn. Mooie foto's! Veel plezier nog!

Niels

Sjoukje

Hey Cor,

Hoe is het daar? Klinkt in elk geval erg goed!
Geniet er van!

Sjoukje

wienkjes reutum

dennis van harte gefeliciteerd met je 24 e verjaardag en
wat jullie allemaal meemaken super de verhalen en de foto's een woord geweldig ..... geniet er nog lekker van alles wat julie nog wllen ondernemen. groetjes xx